SURFsoc: samen informatiebeveiliging verhogen

SURFsoc

Met SURFsoc heb je één aanspreekpunt voor al je securityzaken op infrastructuurgebied. SURFsoc monitort, onder andere via een SIEM-systeem, cyberdreigingen en mogelijke aanvallen op de instellings-infrastructuur. De kennis die we binnen SURFsoc opdoen, delen we met de instellingen. Zo verhogen we de informatieveiligheid binnen onderwijs en onderzoek.

SURFsoc versterkt samenwerking over informatiebeveiliging en is hét aanspreekpunt voor instellingen om beveiligingsincidenten te detecteren en te voorkomen

SURFsoc

Onderzoeks- en onderwijsinstellingen zetten steeds meer verschillende vormen van ict in; tijd en kennis om deze te beschermen tegen dreigingen hebben ze niet altijd in huis. Een gezamenlijk Security Operations Centre (SOC) versterkt hun positie in informatiebeveiliging.

SURFsoc monitort op cyberdreigingen, mogelijke aanvallen en inbraken op de ict-infrastructuur van aangesloten instellingen en het is beschikbaar voor alle instellingen die zijn aangesloten op het SURF-netwerk.

SURFsoc bestaat uit verschillende onderdelen, die elkaar ook versterken:
•    Security Information en Event Management (SIEM)
•    Advies over use casegebruik en use casemanagement
•    Kennisdeling op securitygebied
•    Vulnerability Scanning

De SIEM-dienstverlening is het belangrijkste onderdeel van SURFsoc. Deze dienst besteden we uit aan een leverancier; deze levert het SIEM-systeem en de SIEM-dienstverlening. Samen met de leverancier en de instellingen werken we vanuit SURFsoc aan use casemanagement, zodat instellingen use cases en het SIEM-systeem zinvol kunnen inzetten.

Meer informatie over SURFsoc lees je door op onderstaande button te klikken