Cybersecurity testen en oefenen

Beleidsdocumenten en Praktische sjablonen

Op deze pagina vind je een uitgebreide verzameling van beleidsdocumenten en praktische sjablonen, die helpen bij de implementatie van de werkprocessen, met als doel om de cyberweerbaarheid binnen je instelling te verhogen. 

Op deze pagina vind je een uitgebreide verzameling downloads, variërend van beleidsdocumenten tot praktische sjablonen, die je kunt toepassen binnen jouw organisatie. Om het zoeken en vinden van de juiste downloads te vergemakkelijken, hebben we ze georganiseerd in een handige indeling.

Onze downloads zijn onderverdeeld in twee overzichtelijke indelingen: de domein indeling en de thema indeling. De domein indeling volgt het SURFaudit Toetsingskader en omvat 15 aandachtsgebieden (domeinen) met specifieke beheersingsdoelstellingen. Dit biedt een gestructureerde aanpak om gericht te zoeken binnen jouw interessegebied. Daarnaast hebben we de downloads ook gegroepeerd in drie thema's: Governance, Processen en Technische weerbaarheid. Beide indelingen helpen je om de downloads te vinden die jij zoekt. Aan de ontwikkeling en publicatie van de templates wordt nog hard gewerkt. Heeft jouw instelling goede voorbeeld documenten om te delen, wil je bijdragen aan de ontwikkeling of heb je andere vragen en/of opmerking, neem dan contact met ons op.