Cybersecurity testen en oefenen

Beleidsdocumenten en Praktische sjablonen

Op deze pagina vind je een uitgebreide verzameling van beleidsdocumenten en praktische sjablonen, die helpen bij de implementatie van de werkprocessen, met als doel om de cyberweerbaarheid binnen je instelling te verhogen. 

Thema indeling

Ontdek eenvoudig relevante downloads op basis van de thema indeling, waarbij de 15 domeinen en 69 beheersdoelstellingen van het SURFaudit Toetsingskader zijn onderverdeeld in drie thema's: Governance, Processen en Technische weerbaarheid. Deze indeling biedt een overzichtelijke aanpak om de gewenste downloads te vinden die aansluiten bij jouw specifieke behoeften.Vind moeiteloos de beschikbare downloads door te klikken op het relevante thema en ontdek waardevolle materialen die je helpen bij het versterken van je cyberweerbaarheid. Aan de ontwikkeling en publicatie van de templates wordt nog hard gewerkt. Heeft jouw instelling goede voorbeeld documenten om te delen, wil je bijdragen aan de ontwikkeling of heb je andere vragen en/of opmerking, neem dan contact met ons op.

Governance

Het aandachtsgebied Governance vormt het fundament van alle zaken die geregeld moeten worden rondom informatiebeveiliging. Hierin is het wat, hoe, wie, wanneer en waarom gedefinieerd. De hier vastgestelde uitgangspunten vormen de basis bij het implementeren van alle statements binnen het NBA.

Bekijk item

Processen

Het aandachtsgebied Processen richt zich op die statements, die ten doel hebben de informatiebeveiliging te borgen in de inrichting en ondersteuning van de werkzaamheden binnen de organisatie. De hierin vastgelegde procedures hebben vaak direct invloed op het primaire proces en daarom is afstemming hierin een belangrijk issue.

Bekijk item

Technische weerbaarheid

Het aandachtsgebied Technische Weerbaarheid richt zich op die statements, die zorgen dat op technisch gebied alle maatregelen zijn genomen om de veiligheid van de IT-omgeving te garanderen. Veelal zijn deze maatregelen niet zichtbaar voor de doorsnee medewerker.

Bekijk item