Cybercrimineel zijn is zo eenvoudig dat zelfs Granny Smith het kan!

Granny Smith Hackt awareness campagne

Cybersecurityawareness-campagnes zijn een belangrijk en integraal onderdeel van het beschermen van je onderwijsinstellingtegen cyberdreigingen. Door medewerkers en studenten bewust te maken van de risico's en hun te voorzien van de kennis en tools om zichzelf te beschermen, kun je als onderwijsinstelling je digitale omgeving versterken en je gegevens en processen veiligstellen. De toolkit van Cybersave Yourself is onlangs uitgebreid met 4 video’s die medewerkers en studenten bewust maakt van de werkwijze van cybercriminelen, zodat ze hier adequaat op kunnen reageren.

Nieuwe videocampagne : Granny Smith

Deze pientere dame op leeftijd laat in diverse video’s zien hoe kinderlijk eenvoudig het is om cybercriminele activiteiten uit te voeren en daarmee haar pensioen maandelijks aanvult. In vier geanimeerde video’s neemt Granny je mee in haar activiteiten. De video’s maken je medewerkers bewust van de werkwijze van cybercriminelen, en hoe ze hier adequaat op kunnen reageren.

De eerste video kun je hier al bekijken. De overige drie video's vind je op de website van Cybersave Yourself.

SURF faciliteert awarenesscampagnes voor onderwijs en onderzoek op de website Cybersave Yourself. Hier vind je onder andere beveiligingstips, video’s en informatie over beveiligings- en privacygevaren. Voor instellingen biedt Cybersave Yourself een toolkit met materialen waarmee ze gratis zelf bewustwordingsprogramma’s kunnen opzetten.