Video: Hoe zorg je voor een veilige digitale leer- en werkomgeving?
Met meer dan 100 onderwijs- en onderzoeksinstellingen die samenwerken, ligt gijzelsoftware of een phishing-aanval al gauw op de loer. Deze video biedt een overzicht van maatregelen die je kunt nemen. Ook is de video bedoeld om het gesprek aan te gaan binnen je instelling als bepaalde securitymaatregelen nog niet volledig op orde zijn.
In control zijn (en blijven!)
Cybersecurity is complex. Deze video bevat daarom een overzicht van te nemen basismaatregelen binnen je instelling én buiten je instelling. Daarnaast bevat het ook tips om veilig te blijven, bijvoorbeeld aan de hand van patchmanagement en netwerkmonitoring, en is er aandacht voor cybersecurity-awareness. Het is bedoeld als houvast voor CISO’s en IT-managers om in te control te zijn en te blijven op het gebied van cybersecurity. Bovendien geeft het bestuurders inzicht in wat allemaal op orde moet zijn.
Handvat om gesprek aan gaan
Met de video heb je niet alleen een overzicht van alle zaken die op orde moeten zijn, het biedt ook een handvat om het gesprek aan te voeren binnen de instelling. Bijvoorbeeld met het college van bestuur of met afdelingen die een cruciale rol hebben in het veilig houden van je instelling. Waarbij de video inzicht geeft in het totaal dat op orde dient te zijn.
Vervolg: beknopt overzicht operationele uitwerking van de maatregelen
In deze video leer je welke zaken je moet regelen. Maar hoe doe je dat, en hoe doe je dat goed? We werken daarom aan een uitwerking waarin je de operationele maatregelen en het ondersteuningsaanbod van SURF overzichtelijk bij elkaar vindt. Dit overzicht wordt in 2024 gepubliceerd.